Acceder

Con todos os sentidos, mola

A DOURADA é unha especie moi valorada na pesca comercial e recreativa, e as augas que rodean Ferrol son hábitat adecuado para ela debido á súa combinación de temperatura, salinidade e a presenza de zonas de fondos rochosos ou praderías de fanerógamas mariñas, que son zonas propicias para a alimentación de especies como a dourada.

Ademais, a dourada tamén se cultiva en acuicultura en Galicia, sendo unha das especies máis relevantes na industria da acuicultura, e as zonas costeiras de Ferrol, como outras áreas da ría, poden ser lugares de interese para a cría e o cultivo de douradas.

O primeiro ano de vida acada os 20 cm. Pode chegar a medir 70 cm.

A FANECA é un peixe mariño de tamaño pequeno, pertencente á familia dos gádidos. É moi común nas augas costeiras de Galicia. Ten unha carne branca e saborosa, e é bastante utilizada na cociña galega, tanto fresca como salada. Ás veces tamén se coñece como "bacallau de roca" ou "bacallau de fondo", debido ao seu hábitat en zonas de fondos rochosos.

Ten o corpo alongado con cabeza grande, lombo marrón-verdoso e ventre prateado. Aletas dorsais negras.

O seu tamaño está entre 20 e 40 cm, raramente máis.

A RAIA é un peixe cartilaxinoso pertencente á familia Rajidae, ten unha forma característica cun corpo aplanado e ancho que se asemella a un rombo. Este peixe é moi común nas augas costeiras de todo o mundo, especialmente en fondos de area ou barro, onde se agocha ben e pode pasar desapercibida. A súa cabeza está fusionada co corpo, e as súas aletas peitorais expanden de maneira lateral, dando lugar á súa típica forma de "aleta" ou "vela". Son tamén famosos pola súa cola, que pode ser longa e, en algúns casos, pode ter un agullón ou espiña velenosa, aínda que non todas as especies de raias son perigosas para os seres humanos.

O MUXO ou múgil é un peixe que se pode encontrar en varias zonas de Galicia. A súa relación coas costas de Ferrol e, de maneira xeral, coas costas galegas, está ligada á abundancia de recursos pesqueiros en áreas costeiras, como as rías, onde este peixe se atopa en maior cantidade.

O muxo adoita ser un peixe que se encontra en augas pouco profundas e en estuarios, onde se alimenta principalmente de pequenos invertebrados. Ten o corpo alongado, de cor prateada con lombo verdoso e liñas escuras lonxitudinais.

O seu tamaño está entre 30 e 60 cm, alcanzando ata 75 cm.

A CABALA é un peixe que pertence á familia dos Scombridae e é coñecido tamén co nome de mackerel en inglés. Este peixe vive en augas temperadas e frías, e é moi común no Atlántico e no Mediterráneo. A súa carne é de cor prata e ten un sabor forte e característico. A cabala é un peixe que se pode consumir de diversas maneiras, como fresca, en conserva, á prancha ou ao forno, e é apreciada pola súa riqueza en ácidos graxos omega-3, que son beneficiosos para a saúde cardiovascular. É semellante á xarda, con lombo azul verdoso e bandas negras, pero cun ventre máis prateado. O seu tamaño está entre 25 e 40 cm